Hoppa till sidans innehåll

Gruppinformation


Tävling 3 (4 simträningar/vecka)

Här betonar vi arbetet med att utveckla simmarnas teknik. Vi arbetar också för att lära simmarna att simma olika träningsserier. Målet är att kunna följa instruktioner gällande träningsserier och att kunna orka simma enkla serier med fin och korrekt teknik. I denna grupp åker vi på flera tävlingar, men vi har fortfarande fokus på att simmarna ska lära sig att tävla och träna. Vi har som grundregel i denna grupp att simmarna deltar i 5-klubbstävlingar och tränar minst 3 gånger i veckan.

Slutmålet med gruppen är att simmaren ska ha utvecklat tekniken i de fyra simsätten och kan klara 200 meter crawl, ryggsim, bröstsim och medley, samt 50 meter fjärilsim regelrätt med start, vändning och målgång. Simmaren ska också kunna simma en enklare simserie på ett självständigt vis och t ex klara av att simma 10 x 50 m frisim med starttid 1 minut.

 

Tävling 2 (4 simträningar/vecka)

Detta är en grupp i huvudsak för aktiva tävlingssimmare som har de så kallade simiadentävlingarna som sina främsta måltävlingar (13 år eller yngre). Här lägger vi fokus på att utveckla simmarnas förmåga att kunna simma längre serier med korrekt teknik. I denna grupp förväntar vi oss att simmarna tränar tre gånger i veckan och deltar i någon inbjudningstävling på regionalnivå, samt deltar i simiadentävlingarna. I denna grupp introducerar vi också mer genomtänkt landträning och arbetar med styrkeövningar med kroppen som belastning.

Slutmålet med gruppen är att simmaren ska visa en god utveckling på 200 meter medley och 400 meter frisim (något som visar på god allsidighet och uthållighet). Simmaren ska ha goda tekniska färdigheter, snabbhet och uthållighet i samtliga fyra simsätt. Simmaren bör ha tävlat och uppnått utveckling på 200 meter ryggsim, bröstsim och frisim, samt 100 meter fjärilsim.

 

Tävling 1 (5 simträningar/vecka)

Detta är en grupp i huvudsak för aktiva tävlingssimmare som är äldre än 13 år och som vill fortsätta att utvecklas som tävlingssimmare. Här tränar vi för att tävla och gruppen ska erbjuda goda träningsförutsättningar för simmare som siktar på Sum-Sim. Även simmare som siktar mot JSM/SM ska rymmas inom gruppen, men där behöver träningen oftast kompletteras med individuella lösningar. I denna grupp förväntar vi oss att simmarna tränar fyra gånger i veckan och deltar i minst hälften av de tävlingar som erbjuds av klubben. I denna grupp är landträning en naturlig komponent.

Detta är den tävlingsgrupp i GSS verksamhet som tränar mest och det finns därför inte på samma vis ett slutmål för gruppen. Ambitionen är att med våra begränsade resurser utveckla simmarna så långt som möjligt mot Sum-Sim-finaler och JSM/SM-framgångar.

 

Träning (4 simträningar/vecka)

Träningsgruppen är till för de simmare som inte vill tävla så mycket längre men fortfarande vill träna och träffa sina simmarvänner. Träningen är mer individualiserad utifrån intresse och dagsform. Främsta fokus läggs på den sociala glädjen i att simma samt på att få fortsatt god fysisk träning i vattnet. Simmarna i denna grupp väljer själva om de vill tävla och i så fall vilka tävlingar de vill åka på. Gruppen tränar dock till stora delar tillsammans med tävlingsgrupperna. Det gör att träningarna får en seriös inriktning och att simmarna i denna grupp också förväntas tycka att det är kul att verkligen träna simning.

Uppdaterad: 02 NOV 2017 09:47 Skribent: Elin Källquist

Facebook Gilla GSS på Facebook

_______________________


Vi vill tacka vår sponsor

för det stöd vi fått


Gävle Simsällskap
vill tacka
alla sponsorer
som ställde upp i

Barncancersimmet
Swim of Hope
 
–––––––––––––––––––––

 

SWISH-nummer
till Gävle SS
1236 28 83 28

––––––––––––––––––––––––––––––

Gävle Simsällskap och Harnäs Skutskär Simsällskap tackar Dan Schröder på

Tack2

för den fina och funktionella prispallen. Den är väldigt uppskattad av simmarna!

Postadress:
Gävle SS - Simidrott
Lantmäterigatan 5
80264 Gävle

Besöksadress:
Gävle Simsällskap, Lantmäterigatan 5
80264 Gävle

Kontakt:
Tel: 026627090
E-post: gavle.simsallskap@gm...

Se all info